söndag 20 februari 2011

Från Barcelona till... Leyton Orient

Frågan är hur man laddar om till en sån här match, mot ett betydligt sämre lag?

Som förväntat ställde Wenger upp med en ganska väntad svag elva där endast Song kvarstod på första elvan sedan matchen i veckan. Givetvis var vi favoriter och förväntades vinna trots den här elvan men att få med sig 1-1 är väl ändå inte så farligt? visst hade jag hellre föredragit en vinst och slippa spela en extra match i vår redan så full späckade schema, men faktum är den om det inte är bättre och spela en till match och låta spelare som Almunia och Squillaci lufta på sig lite och framför allt unga spelare som Miquel få en del speltid.

Förövrigt så tyckte jag se en väldigt bra debut från denne miquel. Väldigt bollsäker, stark i duellerna och framför allt väldigt lugn och bekväm i sin roll. Jag hoppas givetvis att han får lite mer speltid framöver.

Om matchen som vi precis har fått bevittna då? En ganska väntad matchbild väldigt tidigt in i matchen där Arsenal dominerade från första stund med mycket boll utan att riktigt skapa några riktigt vassa chanser i första halvlek som blev mållös.

I andra halvlek fick vi till lite bättre spel och fart och fick med oss ett mål redan i den 53:e matchminuten där Rosicky på nick prickade in sitt första mål på över ett år nu efter ett långt anfall som avslutades med ett inlägg från Bendtner. Jag kan tänka mig att Rosicky är lättad efter det där målet. Arsenal fortsatte spelade ganska lugnt och tryggt med mycket boll framtills sista femton där Leyon Orient kvitterade på matchminut 88: Målet kom från fransmannen Tehuoe som tog sig skickligt förbi både Gibbs och Miguel och avslutade med ett distinkt, hårt och lågt genom Almunias ben.

Inte så mycket att gnälla över här eftersom att vi helt och hållet får skylla på oss själva som inte tog den här matchen med större allvar.

Nu får man då se framemot matchem mot Stoke på onsdag och efter det Cupfinalen mot Birmingham!