söndag 16 oktober 2011

Arshavin kommer vara en utav få nyckelspelare i år!

Arsenal fick till slut med sig 3 poäng mot Sunderland, som lika gärna kunna sluta 1-1. 


Var ska man börja? Laget spelade fullständigt briljant de första 20-25 minuterna och sedan hände det som händer allt för ofta nu förtiden laget slappnar av och slutar spela fotboll. Visserligen får Larsson in ett fantastiskt frisparks mål in och detta bidrar självklart till det till att Sunderland går igång, men inte kan man bara låta motståndarlaget föra spelet. Hur som helst så fick Van Persie in vinnarmålet genom att kontra Larsson med ett frisparks mål.

Jag tänker inte gå in på det negativa för det blir allt för tröttsamt att gå in och upprepa det som behöver bli bättre. Det positiva är att Van Persie är i form, Rosicky lika så, Benayoun gör ett hyffsat inhopp och Arshavin visar varför han är en nyckelspelare i år.

Arshavin ser inte ut och var högt prioriterad bland wenger för tillfället som håller Walcott och Gervinho högre, dock är det bara en tidsfråga innan någon av duon blir petad till förmån av Arshavin som ser ut vara het levererad för tillfället, att Arshavin lyckades producera så många mål och assist förra säsongen trots sin dåliga form och självförtroende lovar bara gott inom den närmsta tiden.

Att Arshavin hela tiden försöker göra sig spelbar är ett tecken på det goda självförtroendet och i förlusten mot United såg man redan då tecken på den goda formen trots besvikelsen där borta, Arshavin sökte sig hela tiden centralt in på banan och kom till avslut ett par gånger. Förut försökte han bara stå vid en kant och isolera sig där tills Wengér valde att plocka ut honom, i år löper han mer centralt i banan och deltar i speluppbyggnads fasen som vi inte är alls är bekanta med. Nu mer än någonsin när någon behöver kliva fram efter förlusterna av Nasri och Fabregas har Arshavin en bra möjlighet och göra sig tongivande för laget nu när även Wilshere är skadad, Ramsey för oerfaren och nyförvärvet Arteta en lite för defensiv i spelstilen kan Arshavin bli en viktig spelare. Vi ska inte heller glömma bort att Rosicky har varit i god form och spelat klanderfritt, men frågan är dock hur länge detta håller? Med tanke på hans skadehistorik så vågar jag knappt hoppas på att Rosicky kommer leverera säsongen ut.

Säsongen är lång och mycket kan fortfarande hända, dock ställer jag  mig bakom Arshavin och tror stenhårt på att han kommer att ha en kul säsong. Nu säger jag som Wengér och kom tillbaks och döm mig i maj om jag har fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar